Proiectul se deruleaza în perioada februarie – iunie 2017.
 
Liceul nostru a fost desemnat să participe din partea ISJ Buzău, la Programul Național ”Școli - Ambasador ale Parlamentului European” care se va desfășura în perioada ianuarie 2017 – iunie 2017, alături de alte 25 de licee din țară. 
 
Programul este inițiat de Biroul de informare al Parlamentului European în România și a fost pilotat în câteva state europene în 2016. Ministerul Educației Naționale este partener prin protocolul nr. 11346/08.12.2016, alături de APDD – Agenda 21 care implementează proiectul în școli.
Scopul programului vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii incluși în program vor fi familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le poate oferi, precum și cu rolul pe care Parlamentul European il joacă în procesul decizional european. Totodată elevii vor fi familiarizați cu ce înseamnă UE pentru viața lor de zi cu zi și ce pot face ei pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum și-o doresc. În acest context se va accesntua rolul lor ca factor de decizie la nivel european prin prezența la vot, la alegerile europene din anul 2019.
Proiectul presupune un curs de formare susținut de coordonatorul său, organizarea de ateliere/activități de informare privind UE, organizarea unui punct de informare privind UE și Parlamentul European.
 
Elevii si profesorii selectati se vor implica in activitatile proiectului pe toata durata acestuia (prin realizarea materialelor din urmatoarele domenii: îmbunătățirea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, cetățenia europeană, rolul Parlamentului European în procesul decizional european, cum funcționează instituțiile europene, rolul tinerilor ca factori de decizie la nivel european prin prezența la vot, la alegerile europene din anul 2019.
 
 
 

- Model raport profesori -