Colegiul Național Mihai Eminescu  a participat la Proiectul Internațional Eathink 2015, – “Mănâncă local, gândește global”, un proiect al cărui scop a fost acela de a creşte gradul de înțelegere critică a elevilor și profesorilor dar și angajamentul lor activ în ceea ce priveşte provocările dezvoltării globale, cu axare pe siguranța și suveranitatea alimentară, sistemele sustenabile de alimentaţie şi mica agricultură.

În cadrul acestui proiect Asociația APDD-Agenda 21 a organizat un concursul național de videospoturi sociale pentru elevii și cadrele didactice din școlile partenere. Concursul  a avut ca temă ”Pe gustul tău” și a vizat realizarea unui spot video de 30 de secunde, pe teme legate de consumul responsabil, sisteme alimentare sustenabile și dreptul la hrană. La concurs au fost înscrise 38 de spoturi. Una din echipele Colegiului National Mihai Eminescu a obținut  locul I (în concurs au fost înscrise 3),cu spotul ,,Câștigă sănătate!,,  Spotul a fost realizat de elevii: Teodor Adam, Sergiu Dobrinoiu, Dragoș Moroșan, Ionuț Orșa, Ștefan Tache, din clasa a Xa J,coordonați de doamna profesor Rădița Palela.

Premiul a oferit posibilitatea  câștigătorilor de a refilma spotul cu o echipă de producători audio-video profesioniști.          

Refilmarea a fost realizată sub directa coordonare a domnului Cătălin Cazacu - Director Producer/ Film, la BLACK HAT SRL. La refilmare atribuțiile elevilor au fost: actor - Ștefan Tache; scenograf- Dragoș Moroșan iar regizor-Sergiu Dobrinoiu.

Noul spot a fost trimis la Competiția Europeană de videospoturi, unde mai participă alte 12 țări.

 

Puteti urmari acest videospot folosind urmatorul link:

http://eminescubuzau.ro/images/fisiere/videoclip.mp4

 

 Cateva poze de la refilmare: